כאשר סובלים מבעיות בשליטה על סוגרים ובריחת שתן ישנם מספר מצבים רפואיים הפיכים שיכולים להוות הסבר או גורם מחמיר לבעיה והטיפול בהם יכול לשפר את בעיית השתן. במאמר זה נסקור את חלקם ואת שיטות הטיפול:
זיהום בדרכי השתן
דלקות בדרכי השתן יכולות לגרום לעליה בתדירות מתן השתן וכן לעליה בתכיפות ( צורך לתת שתן בהקדם) מה שעשוי לגרום לבריחתן שתן. לאור זאת , כאשר ישנה תלונה חדשה על אי שליטה על הסוגרים מומלץ להשלים בדיקת שתן לתרבית על מנת לשלול הימצאות זיהום.
וגיניטיס אטרופית
לאחר הכניסה לאל וסת מאזן ההורמונים הנשיים בגוף משתנה מה שעלול לגרום גם לשינויים ברירית הואגינה הגורמים לתחושת יובש, אי נוחות וגם לעליה בזיהומי דרכי השתן העשויים לגרום לבריחת שתן. יש כיום טיפולים לבעיה מסוג זה כגון טיפול הורמנולי מקומי והטיפול בו עשוי לשפר את התסמינים.
סכרת לא מאוזנת
במצב שבו יש עודף של סוכר בגוף עם סכרת לא מאונת או מקרים של סכרת לא מאובחנת ישנן רמות גבוהות של עודף סוכר בגוף. הגוף מעוניין להפטר מהסוכר והדרך לכך היא על ידי הוצאת הסוכר דרך השתן. מצב זה מביא לריבוי השתנה עד כדי מצבים של בריחת שתן. מומלץ מסיבות רבות ונושא השתן בניהם, לשמור על ערכי סוכר מאוזנים ואם יש חשד לסכרת לא מאובחנת- עם ריבוי מתן שתן וצמא מוגבר- יש לפנות לרופא/ת המשפחה.
שימוש רב בחומרים משתנים
לא כולנו יודעים אך חומרים כגון קפאין (הנמצא גם בתה, קפה שוקולד , קולה ועוד) ואלכוהול הינם בעלי אפקט משתן מאוד. הורדת מינון חומרים אלו עשוי לשיפור בתלונות ריבוי ועליה בתכיפות מתן שתן.
עצירות
מערכת השתן ומערכת מסתיימות זו לצד זו. מצבים של עצירות גורם להצטברות של צואה בקצה מערכת העיכול אשר לוחצת גם על אזור השלפוחית והשופכה המנקזת את השתן החוצה ועשויה לגרום לקושי בהתרוקנות מלאה עד כדי בעיות של בריחת שתן. במידה וסובלים מעצירות מומלץ לפנות לרופא המטפל ולשקול המשך טיפול ובירור במידת הצורך. סיבים פעילות גופנית (שמגבירה את תנועתיות המעי) ושתיה מספקת מסייעים לתלונה זו.
במידה ואתם חושדים שאתם סובלים מאחד מהדברים הנ"ל מומלץ להיוועץ ברופא/ת המשפחה ולהשלים בירור וטיפול כנדרש.
מידע זה אינו מהווה חלופה לייעוץ רפואי או מקצועי.
Comments